..SeLaMAT mENYAmbut HarI kEMerdekaan..

                                      Bendera Malaysia (rasio 1:2)

selamat menyambut Hari Kemerdekaan yg ke-50..

sempena menyambut hari kemerdekaan,mlm ni pas jd pom2 girl dak2 opis aku main futsal..aku nk tgk ‘bunga api’ smbl menunggu detik jam 12 mlm..pastu sok pepagi sblm balik kampung aku nk gi dataran shah alam tgk member opis aku dan adik aku kawad..klu aku sht la dan ade kesempatan mase la..sbb ptg ni nk jamu mkn member osmet aku bbuka pose kat uma,so kn masaklah 🙂

tahniah wat pasukan bola sepak m’sia ats kemenangan mlm td..nyaris2 smlm aku nk gi stadium tp tpakse cancel last minute ngan fizal.. pape pung slmt menyambut hari kemerdekaan 🙂

Leave a Comment

rIMAs-fabulous Catz

Lari lari lari
aku lari tinggalkan semua ini
Untuk mencari-cari
cari ketenangan diri
Pergi pergi pergi
engkau pergi dari hidupku ini

Ku tak mahu mahu
engkau hadir dalam diri ini
Keluhan hatiku tak siapa yang tahu
Ku simpan semua sebak didada
Biarpun ku yang terluka
Pernahkah kau mengerti
caraku memujukmu

Pernahkah kau hargai
caraku mencintaimu
Lafasan kata dari bibir
Adakah ia dari hati
Mungkin kau tak fahami maksud yang tesembunyi
Titisan airmata dari pipi ke bumi
Pernahkah kau peduli betapa sedih diriku ini

Mengapa aku yang terluka
Aku yang merana
Aku yang menahan sisa baki cinta ini
Engkau yang meminta
Aku yang sengsara
Rimas rimas Aku rimas

Tinggalkan seorang kecundang
Istana jiwaku goyang
Roboh dan tumbang
Sawanku lantang
Tidak berpantang

Letupnya siang siang
Bukannya alang kepalang
Datangnya perang
Dan bawaku ke jurang
Pulanglah sayang
Janji ku tatang
Ku hapuskan dalang
Dalangnya sayang

Sayangnya hilang
Hilanglah garang
Garangku terbang melayang
Terbongkangku terbang kau terhoyong-hayang
Tak pandang belakang
Terkankang gilaku tak diundang
Ku rapuh semua tak bertiang
Janjiku kini kan bertulang

Lari lari aku
lari tinggalkan
Tuk mencari
Untuk mencari ketenangan
Aku pergi tinggalkan
Tinggalkan kau sendiri
Ku pergi..kini ku pergi
Tinggalkan mu sendiri

Leave a Comment

..tAHniAh bRo..

tahniah wat en.fizal..arini kawan baik aku tu dapat anugerah khidmat cemerlang tahun 2006 tuk jabatan aku..kat kelab shah alam..sori bro aku tak dapat join ko kat sana.bunga matahari yg ko nk tu nnt aku usaha cari ek..pape pung aku bangga ade kawan cam ko 🙂

entry kali ni aku dedicated tuk ko..setakat ni ko paling byk tlg aku dlm pe jua keadaan.rase ye br smlm aku knl ko tp ghupanye da dkt 4 thn.sakit penin aku kat sini ko gak la yg amik tau.anta aku gi clinic da biase ko wat.dlm seminggu kte mesti luang mase bekpes,lunch smpi org keliling kata kte teman istimewa..mmg ko special kat hati aku sbg kawan sejati..kawan yg btl2 phm ngan perangai aku yg tak menentu..snggup dgr pe jua masalah aku………

Leave a Comment

..Ari Ini..

trase lame aku tak m’update blog aku ni.smua gara2 keja yg melambak kblkgn ini.baru2 ni aku tjumpe balik member aku yg da 3 thn lbh tak btegur di alam ciber..skrg dpt kontek balik dan mengejutkn aku mamat tu da ade anak sorg..so cute baby u 🙂

itu kisah kwn lame yg da jumpe balik..ni kisah aku akn kehilangan kawan..so sad 😦 ade sbb ttntu mamat tu kn bhenti keja..sian ko ril..lom jatuh hukum lg ko da menyerah kalah..

skrg ni rmai yg kata aku lbh ske dok layan diri sorg2..jrg kuar lepak2 cam dlu2 kala..ntah ape yg aku wat skrg ikut gerak hati aku je.malas sgt nk pk tntg hal org lain.

arini rase sunyi sgt kt opis ni..rmai yg pose so kurglah aktiviti diorg,memasing kusyuk wat keja.jam baru kul 9 lbh tp aku da pk nk buka pose ptg ni 🙂 ahaakksss

Leave a Comment

..4 taHUN daA..

smlm genap 4 thn aku keja kat jbtn ni 🙂 da 2 kali btukar department

seronok,bahgia, syukur sgt aku masih bpeluang keja kat cn..alhamdulillah

byk sgt pengalaman aku dpt spnjg tempoh tu..ade suka ade duka,mcm2 ada..

smlm gi kl sbb ade tugas2 khas big boss bg..ehehehhehe.letih sgt smpikn pas maghrib aku da tido.

byk keja skrg ni so bz sket la..nk story pnjg2 pn tak sempat la ni..daaaaaaaa

Leave a Comment

..sabTu..

lame tak update blog aku ni..malas la lgpn xde citer yg best..sabtu lps aku gi kl cz nk celebrate besday ‘dier’ punyelah rmai manusia kat kl central..lemas sgt..lg lemas bl dier lmbt smpi..sejam lbh aku tggu..berangin2 da bdn ni sbb mmg pantang aku tggu org lame2 ni..so sori aksi merajuk blaku mase tu..ihihiihihih 🙂

nk tgk movie pn x jd sbb da lmbt..so smpi klcc cari mkn dlu,borak2, jln2,window shopping dlm pd tu aku dpt jam baru dr dier..hiihihihihi besday sape sbnr ye ni?:) masuk gak kedai habib jewels tgk2 cincin..ade sale la skrg.. perfume pung ade sale..aku tgk2 je tp dier kata nape taknak bli skl.. kn bli sket2 dr skrg..nnt2 ye..

sblm balik sempat singgah kedai buku Times..lame gak kat situ last2 aku dpt 2 buah novel citer baru..

Comments (2)

..MInggU nI..

intebiu

mggu ni sana sini opismate aku bcerita psl intebiu.. panggil tuk intebiu seramai 1600 org tp yg nk diambil bekerja hanya 400 org.. taktau lah aku tsenarai ke tak..aku serahkan pada takdir..andai ade rezeki aku pasti jd milik aku..uuhhhuhuhuhu 🙂

cuti

minggu ni aku decide tak balik kampung sbb last week aku balik dan bercuti2 kat kampung..kalut gak memikirkn ape agenda yg aku nk wat tuk penuhi cuti 2 ari ni..

kereta

skrg ni musim hujan..kereta aku tu cam tak berbasuh sebulan je..pastu ade lg lak bau2an buah durian..ahhakksss 🙂 td  gi amik buah rambutan lak..opismate yg naik keta aku dlm mggu ni dok mengutuk aku je..keta cam ade anak kecik je..bsepah2..lantaklah situ..sok aku anta car wash ekkk………..

pesta buku

kat kompleks pkns ade pesta buku..ptg ni nk gi cari 1 2 novel bg mengisi mase aku 2 arini la..gi sorg2 je la sbb takde sape nk temankn aku..smua org ade agenda lg2 gaji da masuk ni..

skrg ni aku da ok tak sengal lg…ehehhehehe

Comments (2)

« Newer Posts · Older Posts »