haRi RaYA

arini baru aku ade mood nk update blog yg da dkt sbln aku tak jengah..

sbln pose aku bz ngan program opis aku ni pastu keja kat opis pn melambak2..tp alhamdulillah khatam quran gak aku tu pn join tadarus kat opis ni.. 🙂

raya ke5 aku da masuk opis..keja dikala smua org dok beraya lg..sunyi sepi kat opis ni..parking keta pung lengang..tp clien leh tahan ramai ye..so 3 ari keja ni aku kt kaunter jela..petugas kaunter bcoti pnjg..

mlm td rase ye mlm tragis aku kot..igt time bekpes td opismate tak pasan ngan ‘kebengkakkn’ mate aku ni..adessss ade gak org pasan.. ‘nangis ek mlm td?’ kantoii.alsan tgk tv smpi lewat mlm pdhal menangis tak sdh2..ehehheheheh

apsal la ngan aku skrg ni..pnh ngan mslh..selesai satu mslh tmbl lg bmcm2 mslh..smpi tak mmpu nk pikul..dugaan tul!!!!!!

nk kongsi citer kat member..org lain pn ade mslh so dok dediam jela..layan prsaan sorg2.tgh ni aku nk half day..mak mntk tlg prepare pape yg ptt sbb sok turn uma aku akn diserang oleh kaum keluarga..sure tak kering tgn aku ni basuh pinggan mangkuk 🙂

SELAMAT HARI RAYA 🙂

Comments (1)

:..iNI arI..:

trase penat sgt pg ni..mlm td smpi uma da kol 11.program kat sabak bernam lak smlm..ngantokkk yeeeeee 😦

lame tak update blog ni..mase tak mengizinkn skrg ni..byk sgt keja yg perlu dselesaikn..tahap bz gak la..

ramadhan kali ni aku byk abiskn mase kat luar..bbuka pose pn byk kat luar dan setakat ramadhan da 20 ari ni leh kira bape kali aku masak..td kol mak..sian lak mak aku wat biskut raya sorg2..bkn aku taknak coti tp coti aku tggal 5 ari je smpi ujung thn ni..raya ni pung amik coti 2 ari je..raya ke5 aku da keja..

start smlm aku msk opis kol 7 lbh then balik kol 4.30..takde beza pn bg aku sbb tetiap ari mmg aku msk opis sblm kol 7 lbh pung..ble da ade time anjal ni aku pilih la msk opis kol 7 lbh..k lah byk keja sgt ni..daaaaaaa

Leave a Comment

..PAgi Ini..

cam ngantok sgt di pg ramadhan ke-7 ni..bangun kol 5 trus mandi pastu barulah aku sahur.just minum susu+milo ngan kurma 2 biji pastu aku smbg blik tido smpi kol 6 lbh.sib baik tsedar tu pn aku dgr sayup2 je cousin aku mengaji..trus bangun solat dan siap2 gi opis..

nk kata aku tido lmbt sgt mlm td takla.smpi uma kol 10 lbh.tido kol 12 tp nape aku ngantok sgt ni..arrggghhhh

arini insyaallah bmula ari pertama aku..ehehehehhe 🙂

Comments (2)

:.. leLaKI iNi ..:

Kasih, kenanganku
Ingatkah saat saat dulu
Kasih, apakah dirimu
Merasakan semua itu

Kemanapun langkahku pergi
Ku masih melihat bayanganmu cintaku
Dan kemanapun arah anginku berlari
Hati ini masih kau miliki

Chorus:
Lelaki ini yang selalu mencintamu
Selalu, tanpa ragu
Lelaki ini yang selalu memuja
Hanya dirimu
Yang bertakhta dalam sanubariku

Sanubari ku
Aku yang mencintakan mu
Hanya dirimu?

Bridge:
Karena cintaku, tak berbatas waktu
Karena cintaku, tak mengenal jenuh hatimu
Hatimu?

ske dgr lagu anuar zain yg baru ni..so romantik 🙂

p/s: ??? die bg aku lirik lagu ni..pelik

 

Leave a Comment

RAmadHAn Ke2

ramadhan ke2..

kat cn akan diletakkn sbyk info tntg puase..

Gejala-gejala yang berlaku semasa berpuasa:

Beberapa perkara akan berlaku disebabkan oleh pembuangan toksin dan bahan
buangan ketika kita berpuasa seperti nafas berbau, peluh juga berbau, kulit
kering bersisik dan gatal, air kencing pekat dan berbau dan mungkin  juga kerap
kencing, buang air besar selepas beberapa hari berpuasa, sakit  kepala, lenguh
badan dan demam (kesan toksin keluar dari lemak ke darah,  sebelum keluar dari
badan), dan mungkin juga berlaku selsema dan kahak  serta lendir dan keputihan.

Pesanan: Jika gejala ini tidak serius, jangan cuba ubatkan kerana ia akan
berhenti dengan sendirinya.

Cara berbuka dan bersahur yang berkesan:

(i) Berbuka dengan buah dan air bertapis yang tidak dimasak (guna water-filter).

(ii) Solat Maghrib terlebih dahulu bagi memberi peluang perut mencerna makanan

(iii) Makan makanan yang senang hadam dan kurangkan masakan berminyak, berempah
dan pedas. Seelok-eloknya makan sayur, tahu dan kekacang.

(iv) Kurangkan kadar makanan dari biasa

(v) JANGAN minum air sambil makan. Insya-Allah jika makan secara perlahan-lahan,
masalah tercekik tidak akan berlaku.

(vi) Minum air putih atau teh herba atau minuman yang mengandungi getah anggur,
buah kembang semangkuk dan biji selasih sebanyak yang terminum.

Waktu sahur elok makan buah dan susu atau sebarang makanan cecair.

Cara berpuasa yang tidak berkesan:

(i) Makan terlalu banyak (waktu sahur dan berbuka)

(ii) Makan makanan yang pedas dan berempah serta payah hadam

(iii) Makan terlalu banyak daging binatang terutama bagi pengidap batu karang,
gout dan alahan.

(iv) Mengulangi makan sepanjang malam.

(v) Kurang minum air pada malam hari atau lebih minum air semasa makan

(vi) Tidur selepas kenyang makan

Makanan yang menjejaskan khasiat puasa kerana mengandungi bahan kimia:

(i) Kopi dan teh.

(ii) Air paip masak yang tidak ditapis.

(iii) Makanan yang ada bahan pengawet, pewarna, perasa tiruan seperti burger,
sosej, mee segera, air tin & kotak, air squash, nugget dan seumpamanya.

(iv) Makanan masin perlu dielakkan semasa berpuasa kerana ia menyebabkan air
bertakung dalam badan (water retention)

(v) Merokok

p/s: smlm g pasar ramadhan kat stadium..meriah gak la tp aku just cuci mata je 🙂

Leave a Comment

RaMADHAN dAtang LaGI

selamAt MeNyamBUT rAMadhan

start kul 6 ptg smlm aku trime sms btalu-talu dr member aku dseluruh dunia ahaaakkss 🙂 wish slmt menyambut ramadhan..

arini letih sgt.migrin aku tetiba dtg,dr pagi lak tu..tak menahan dr kol1 smpi kol 2 aku tido..ujan ribut kat luar aku tak sedar pung..

opismate aku dok sibuk cari pot nk buka pose tuk department aku this year..ni tahun ke3 aku menyambut ramadhan same2 ngan department ni..

sok ade majlis buka pose ngan sultan sel kat masjid ngr..aku slh sorg urusetia

Leave a Comment

ariNI

ari isnin..pagi td hujan selebat2 ye..tp  ptg ni tgk cuaca cerah wlaupn cam suram2 kuku je.kul 11 td aku ngan fizal kuar anta su,pancit lak keta die so tlg tukarkn tayar minah tu..fizal yg tlg aku tukang tgk je..ilmu tu ahaakksss..rase ye pasni klu tayar keta aku tpancit ke aku leh wat kot..chaiiyokkkk !!!!!!!!! 🙂

mls rase ye nk wat keja yg melambak2 ats meja ni tu yg dok wat entry kat blog..lgpn lame tak update..rase ye aku da slow talk ngan’die’ tnntg isu kitaorg..skrg ni klu leh nk elak sgt kekerapan bgado.letihhh akak!!!

last week da dpr surat tuk jd urusetia buka pose sultan bsama rakyat tuk thn ni..buka nasi bungkus la aku thn ni 🙂 last year aku tak tlibat,thn ni name aku naik lak..xpe sonok gak 🙂 

Leave a Comment

Older Posts »